KÄYTTÖOIKEUS

Tekijänoikeuslain mukaan kaikki tekijänoikeudet tuotettuihin sisältöihin säilyvät tekijällä (Markkinaviidakko Oy).

Asiakas saa rajallisen käyttöoikeuden tilaamaansa ja maksamaansa aineistoon (tuote tai palvelu).
Tekijän työtä varten valmistamat tai hankkimat vaihetyövälineet, eli tuotantoaineistot kuten kuten taittopohjat, tuotantoon käytetyt kuvat ja piirrokset, videot, animaatiot, äänitallenteet ym. tarpeet jäävät tekijän omaisuudeksi. Asiakkaalle luovutettava aineisto ei täten käsitä tuotanto-originaaleja (tuotantoaineistoja). Asiakkaan työtä varten tekijälle luovuttamat välineet, tarvikkeet ja muu materiaali ovat asiakkaan omaisuutta, jotka tekijä luovuttaa takaisin asiakkaalle tältä maksun saatuaan jos muusta ei sovita.

Käyttöoikeus kattaa aineiston käytön sisällön alkuperäisessä muodossaan ilman ajallista, maantieteellistä, määrällistä, muodollista tai asiayhteyksellistä rajoitetta vapaasti ilman lisäveloituksia.
Käyttöoikeus ei anna oikeutta luovuttaa, jälleenmyydä tai vuokrata sisältöä millään tavalla kolmannelle osapuolelle ilman erillistä sopimusta. Sisältöä saa käyttää, monistaa ja levittää osana normaalia markkinointityötä ja -materiaalia, jota levitetään normaaleilla tavoilla.
Käyttöoikeus ei anna oikeutta edelleen muokata tekijänoikeuden alaista sisältöä samaan käyttötarkoitukseen ilman kirjallista lupaa.

Käyttöoikeus myydään lopputuotteeseen. Tuotantotiedostot voidaan erikseen lisensoida asiakkaalle (huomioitava tuottajan mahdolliset tuotantoon lisensoidut tekijänoikeudenalaiset sisällöt).

ORIGINAALITIEDOSTOJEN LUOVUTUS

Tuotantotiedostojen lisensoiminen: 25% tuotannon kokonaisarvosta

Tuotantotiedostojen lisenssi antaa asiakkaalle oikeuden edelleen muokata sisältöä vapaasti.